MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
MOTO112+ VÝSTR. VESTA
Moto112+

MOTO112+ VÝSTR. VESTA

EN ISO 20471 TŘÍDA 2

Č. artiklu 10014999
|

28 Hodnocení

74,83 Kč 1
Popis

MOTO112+ VÝSTR. VESTA EN ISO 20471 TŘÍDA 2

Ultralehká a prodyšná! Všechny hrany vyztužené páskem, po obvodu s 2 x 5 cm širokými reflexními pásky!

  • Větší bezpečnost a viditelnost pro řidiče motorek a aut, běžce a školní děti!
  • Zavírání: suchý zip
  • Velikost: univerzální
  • Barva: neonově žlutá
  • Materiál: 100% polyester

Odpovídá evropským normám EN ISO 20471 (výstražné oděvy) a EN 340 (ochranné oděvy-všeobecné požadavky).

Další informace:
Od 1. 7. 2014 v Německu platí obecná povinnost používat výstražné vesty: V každém vozidle musí být nezávisle na počtu spolucestujících osob jedna výstražná vesta. Vesta v červené, žluté nebo oranžové barvě musí odpovídat normě DIN EN 471 resp. EN ISO 20471.

Tato nová úprava se týká všech osobních a nákladních automobilů a autobusů registrovaných v Německu. Motorky jsou z této povinnosti vyňaty. Řidič je povinen vestu při kontrole předložit a umožnit její kontrolní prohlídku. V případě nesplnění této povinnosti hrozí pokuta.

Povinnost vozit v osobním automobilu vestu s homologací dle EN 471 resp. EN ISO 20471 platí např. v následujících zemích:
Německo (od 1. 7. 2014), Belgie, Bulharsko, Francie, Itálie, Chorvatsko, Lucembursko, Norsko, Portugalsko, Srbsko a Maďarsko. V Německu platí povinnost vozit výstražnou vestu ve služebních vozidlech.

V následujících zemích platí povinná výstražná vesta i pro motorkáře: Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Lucembursko, Slovensko, Litva, Moldavsko, Černá Hora, Norsko, Portugalsko, Srbsko a Maďarsko. Poskytnuté údaje jsou bez záruky.

Nejčastějšími příčinami nehod s účastí chodců na dálnicích a silnicích mimo obce jsou poruchy nebo nehody, při nichž osoby naslepo opustí své vozidlo. Jen minimum lidí v takové chvíli myslí na vlastní bezpečnost, protože úlek z předchozí nehody je ještě příliš silný a nebo podráždění z poruchy je dosud velké.

Zejména při pomoci při nehodách, umístění varovného trojúhelníku nebo výměně pneumatik a při chůzi k nouzové hlásce hrozí nebezpečí přehlédnutí chodce ve tmě, neboť právě s chodci, byť jen na krajnici, řidiči osobních i nákladních vozidel počítají nejméně.

Experti pojišťoven proto motocyklistům a řidičům aut proto důrazně doporučují zakoupení výstražné vesty i pro soukromá vozidla, neboť jde právě o vaši bezpečnost!

Dokumenty
Hodnocení (28)
Všechny varianty
Máš ještě otázky?

Máte obecný dotaz, dotaz ke své objednávce, chceš vznést kritiku nebo nám jen sdělit svůj názor? Jsme rádi, že jsme tu pro tebe.

Osobní data

Mám otázku..

Zvolte možnost

Vyber možnost kontaktu

Zvolte možnost

Nastavené období je neplatné. Oprav prosím časy.

mezi

Hodiny
a

Hodiny

Odesláním formuláře souhlasíš se zpracováním svých osobních údajů v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů.

Doprava zdarma od 5000 Kč
Právo na vrácení 2 roky
Rychlejší odeslání
Vrácení zdarma
SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar